Лизел Хайзе, най-възрастната депутатка в Германия, се пенсионира на 101

...
 Лизел Хайзе, най-възрастната депутатка в Германия, се пенсионира на 101
Коментари Харесай

Невероятно! Депутат излезе в пенсия ... на 101 г.

 

Лизел Хайзе, най-възрастната депутатка в Германия, се пенсионира на 101 години, оповестява Badischen Neuesten Nachrichten. В заявката си тя написа, че напуща локалния парламент поради проблем със слуха и зрението, а не поради паметта или възрастта си. Не можела да чете деликатно законопроектите и по тази причина считала, че е време да се отдръпна.

Още по-любопитно е, че тя е влезнала в политиката едвам откакто станала столетница. Кандидатирала се на локалните избори през 2019-та година, тъй като в продължение на четири десетилетия по този начин и не съумяла да убеди управляващите да отворят публичен басейн. За избирането й били нужни 900 гласа, които тя без проблем осигурила единствено за няколко дни от учениците си, на които дълги години преподавала в учебно заведение.

Badischen Neuesten Nachrichten обаче отбелязва, че пенсионерката по този начин и не съумяла да сбъдне фантазията си. На изпроводяк обаче тя декларирала, че животът е пред нея и продължава с идеята си, а Народното събрание й е дал скъп опит отсега нататък.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР